Kokopäiväisestä ulkoiöusta tulee luonnollisesti aika kova nälkä, joten provianttien pitää olla kohdillaan. Onneksi Stockan kanta-asiakaslehdestä löytyi mainio idea veneruokailuun
Venepaisti
Säilytysliemi
6 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
2 dl valkoviiniä
1 pieni viipaloitu sipuli
2 viipaloitua valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
Keitä ja jäähdytä liemiainekset.
1,3kg paahtopaistia
2 rkl rouhittua merisuolaa
1 tl fariinisokeria
1 tl mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
voita ruskistamiseen
Ruskista paisti kevyesti voissa.
Hienonna mausteet morttelissa ja hiero ne paistin pintaan.
Kypsennä 110 asteessa kunnes paistomittari näyttää 63 astetta.
Laita kuuma paisti kylmään liemeen. Varaa säilytykseen mahdollisimman ahdas, tiivillä kannella varustettu jääkaapirasia. Liemen tulee peittää paisti.
Nosta jääkaappiin ja säilytä kylmässä.
Tarjoillessa viipaloi filee niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt.
Säilyy 2-3 päivää kylmässä.
1 kommentti:
Erittäin hyvä retkimuona!
t. Joukko veneileviä kansalaisia
Lähetä kommentti