Haudutettavassa ruoassa ei kannata käyttää filelihaa, koska se kuivuu pitkään kypsyttäessä. Kannattaakin valita ennemmin nahkaa, rasvaa, luita ja rustoa sisältäviä paloja. Tapaan tehdä tätä ruokaa rintapaloista, mutta todennäköisesti koipireisi tarjoaa vähintään yhtä hyvän makuelämyksen.
Minttu-jugurttikana
1 kg broilerin rintaleikettä (eli luineen ja nahkoineen myytävät rintapalat)
3 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
2 valkosipulinkynttä
500g turkkilaista jugurttia
4 kokonaista mustaa kardemummaa (saatavilla intia- yms. etnomarketeista)
2 rkl kuivattua minttua
Hiero kanapaloihin kevyesti suolaa ja ruskista ne öljyssä.
Nosta kanapalat uunivuokaan.
Lisää öljyyn juustokumina ja kurkuma.
Kuullota sipuli ja valkosipuli kevyesti mausteöljyssä.
(Myös kanapaloja voi hetken aikaa käyttää pannulla sipuli-mausteseoksessa jos haluaa.)
Lisää sipulin sekaan pannulle jugurtti ja loput mausteet. Lämmitä kunnes jugurtti on juoksevaa.
Kaada seos uunivuokaan kanapalojen päälle.
Hauduta 175 asteessa 1,5 tuntia.
Lisukkeeksi suosittelen riisiä tai couscousia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti