Pari pointteria hyvästä hampurilaispihvistä:
1. Kannattaa käyttää kohtuullisen rasvaista lihaa, jotta pihveistä tulee mehukkaita. Ei siis esim. naudan paistijauhelihaa, vaan naudan jauhelihaa. Hirven jauheliha vaatii seurakseen jotain rasvaista, esim. porsaan jauhelhaa, silavaa tai pieneksi hienonnettua porsaan kylkeä .
2. Pihveihin ei laiteta muuta kuin lihaa ja mausteita (musta- ja valkopippuri, suola). Ei korppujauhoa, sipulia, eineskeittopusseja, kermaviiliä jne.
3. Anthony Bourdainin kokkiohjelmasta poimittu paistamisvinkki: Jauhelihapihvin paistopuoli voidellaan voisulalla ennen pannulle laittamista. Näin voi ei käryä pannulla, vaan imeytyy pihviin paistettaessa.
Hirvipurilainen
2 osaa hirven jauhelihaa
1 osa porsaan jauhelihaa
suolaa
musta- ja valkopippuria
Sekoita eri lihalaadut huolellisesti ja mausta. Tämä kannattaa tehdä n. tunti ennen paistamista.
Muotoile pihveiksi ja paista kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta.
muut tilpehöörit
sämpylöitä
maustekurkkua
hampurilaismajoneesia
suolaa
pippuria
punasipulia (paistetaan pihvien jälkeen pannulla)
juustoa
rucolaa
tomaattia
1 kommentti:
Jees burgeri ja rento blogi.
Lähetä kommentti