Olin ajatellut valmistaa kahden hengen annoksen, mutta homma karkasi hieman lapasesta. Onneksi sain kutsuttua siskoni avuksi. Muuten olisimme syöneet tätä koko seuraavan viikon.
HItaasti ja hartaasti haudutettua karitsanlapaa (ohje n. 1,5 kg:lle lapaa)
juomasuositus: Frankland River, Plan B Shiraz Tempranillo
Marinadi
2 rkl tuoretta timjamia
2 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl tuoretta minttua
2 limettiä
6 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 dl vahvaa kahvia
4 rkl fariinisokeria
2 rkl sormisuolaa
Sulata / ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen marinoimista.
Silppua yrtit, raasta limetinkuoret ja purista niistä mehu marinoimisastiaan.
Lisää pilkottu valkosipuli, viini, kahvi ja sokeri.
Hiero suola lihapaloihin ja lisää ne marinadiin.
Marinoi yön yli jääkaapissa.
Hauduttaminen ja uunijuurekset
3 porkkanaa
3 pientä palsternakkaa
3 pietä sipulia
iso pala juuriselleriä
iso pala lanttua
3 tomaattia
1 l kuivaa omenasiideriä (voisi olla myös tummaa olutta, esim. porteria)
50g voita
öljyä
Ruskista lihapalat kevyesti öljyssä.
Pilko juurekset ja tomaatit parin sentin kuutioiksi.
Lado vuokaan juurekset ja tomaatit, kuutoiksi leikattu voi ja lihapalat.
Kaada sekaan marinadi ja siideri.
Hauduta uunissa kannellisessa vuoassa 4-5 tuntia 120 asteessa.
Kannattaa sekoitella pari kertaa paistamisen aikana ja varmistaa, että lihapalat ovat mahdollisimman hyvin liemen peittämiä.
Kannattaa sekoitella pari kertaa paistamisen aikana ja varmistaa, että lihapalat ovat mahdollisimman hyvin liemen peittämiä.
Gremolata
1 iso ruukku persiljaa
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
Silppua persilja, raasta sitruunankuori ja pilko valkosipuli.
Sekoita sitruunamehun kanssa.
Lisää tarjoiluvaiheessa lampaan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti