Loppukesä ja sadonkorjuukausi alkaa olla käsillä ja niinpä on tullut aika raivata pakastimeen tilaa. Yksi raivauksen kohteeksi päätynyt pussi sisälsi hirven kylkiluita. Päätin keittää kattilallisen lientä ja pakastaa sen vähemmän tilaa vieviin ja nätisti pinottaviin pakasterasioihin.
Liemen mausteeksi käytin pienen nipullisen lipstikkaa eli liperiä. En oikein tiedä miten tämä mainio lihamauste (tai huhujen mukaan jopa lihaliemen korvike) ei ole aiemmin päätynyt meillä ruokaan mutta olen aivan varma että sille löytyy jatkossa käyttöä. Pakastin erikseen sekä silputtuja lehtiä maustesiroitteeksi että pilkottuja varsia pataruokia varten.
Liemi siis menee pakkaseen myöhempää käyttöä varten, mutta mukavana lisänä liemeen keitetyt kylkiluut kannattaa hyödyntää grilliruokana.
Ribsit itämaisella vivahteella
BBQ-kastike
1 valkosipulnkynsi
pieni pala inkivääriä
3 rkl öljyä
1 chili
2 tl kurkumaa
kuulllota öljyssä
1 prk tomaattipyrettä
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
1 rkl omena- tai riisiviinietikkaa
2 dl kolajuomaa
2 tl paahdettua seesamiöljyä
Keitä kasaan miedolla lämmöllä n. 20 min.
Valuta keitetyt kylkiluut kuivaksi.
Voitele kylkiluut perusteellisesti kastikkeella.
Grillaa pinnalta rapeiksi tai paahda uunissa leivinpaperin päällä grillivastuksella 225 asteessa 15 minuuttia.
Eikä tässä vielä kaikki! Vaimo valmisti ribsien kylkeen maukkaat lisukkeet.
Tzatziki
500 g turkkilaista jugurttia
6 avomaankurkkua tai 2 tavallista kurkkua
5 valkosipulinkynttä
1 tl riisiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Raasta kurkut lävikköön valumaan. Avomaankurkut voi halutessaan kuoria.
Hienonna valkosipuli veitsellä pieneksi. ÄLÄ käytä valkospulinpuserrinta. Tulee katkera maku.
Sekoita jugurtti, kurkut, valkosipuli ja mausteet.
Anna seistä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Couscous-feta salaatti
4 annosta valmista couscousta
200g fetaa
2 avomaankurkkua tai 1 tavallinen kurkku
1 nippu rucolaa
tuoretta minttua
mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti