Heinä- ja elokuu on tarjonnut mielestäni yllättävän hyvän sadon "ryytimaallamme". Erityisen hyvin ovat menestyneet kesäkurpitsat ja yrtit, joten tuntui luontevalta yhdistellä niistä nopea ja maukas arkiruoka.
Kesäkurpitsalle suosittelen myös lämpimästi Chez Jasun kesäkurpitsa-minttu-fetasalaattia, jota kokeilimme viime viikolla.
Salviapasta ja paahdettu kesäkurpitsa
spaghetti burro e salvia
3 annosta spagettia
75g voita
nyrkillinen tuoreita salvian lehtiä
suolaa
mustapippuria
parmesaania
Keitä ja valuta spagetti.
Lisää voi ja silputtu salvia.
Sekoittele kunnes voi on sulanut.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile parmesaanin kanssa.
paahdettu kesäkurpitsa
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
balsamicoa
Viipaloi kesäkurpitsa pituussunnassa n. puolen sentin viipaleiksi.
Voitele viipaleet kevyesti molemmin puolin oliiviöljyllä.
Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria.
Paahda 250 asteessa 10 minuuttia.
Ripottele paahdettujen viipaleiden päälle balsamicoa. Balsamiviinietikka käy myös, muttei ole yhtä hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti