Vaimo kokkasi punajuurista risottoa.
Keitä punajuuria kuorineen pelkässä vedessä (ei suolaa) n. 20 minuuttia.
Kuullota ensin riisiä voissa ja lisää hetken kuluttua sipuli.
Lisää siideri ja anna sen imeytyä riisiin.
Punajuuri-vuohenjuustorisotto
3 pientä punajuurta
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 pieni sipuli
2 dl kuivaa omenasiideriä
9 dl lihalientä
25g parmesaania
100g vuohenjuustoa
3 dl risottoriisiä
1 pieni sipuli
2 dl kuivaa omenasiideriä
9 dl lihalientä
25g parmesaania
100g vuohenjuustoa
Keitä punajuuria kuorineen pelkässä vedessä (ei suolaa) n. 20 minuuttia.
Kuullota ensin riisiä voissa ja lisää hetken kuluttua sipuli.
Lisää siideri ja anna sen imeytyä riisiin.
Lisää pieneksi kuutioidut kuoritut punajuuret.
Lisää 2 dl kuumaa lientä.
Anna risoton kiehua kasaan miedolla lämmöllä n. 30 min aina välillä lientä lisäten. Riisinjyviin pitäisi jäädä pureskellessa hieman vastusta.
Lisää 2 dl kuumaa lientä.
Anna risoton kiehua kasaan miedolla lämmöllä n. 30 min aina välillä lientä lisäten. Riisinjyviin pitäisi jäädä pureskellessa hieman vastusta.
Leikkaa vuohenjuustosta pois päällikuori. Pilko kuutioiksi.
Lisää lopuksi sekaan vuohenjuusto ja raastettu parmesaani. Sekoita kunnes ne ovat sulanut risottoon.
Lisää lopuksi sekaan vuohenjuusto ja raastettu parmesaani. Sekoita kunnes ne ovat sulanut risottoon.
Lisukkeeksi rucolaa, sekin omasta viljelyssäkistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti