Kävimme viime viikolla vaimon kanssa lounastamassa Teurastamon Kellohallilla ja tarjolla oli erittäin maukas kalaliemeen tehty kesäkeitto, jota käytin inspiraation lähteenä tähän reseptiin.
Kesäkeitto
10 keitettyä (uutta) perunaa
2 rkl voita
2 l perkaamattomia herneitä
1 kukkakaali
3 pientä porkkanaa
2 l vettä
3 liemikuutiota
250g Koskenlaskija -juustoa
kourallinen kanttarelleja
1 kevätsipuli
nippu mangoldia
Halkaise perunat ja paahda uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia eli kunnes ovat mukavasti ruskistuneet.
Perkaa herneet, pilko porkkanat, kukkakaali ja kevätsipulin sipuliosio.
Kuullota voissa.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä n. 10 minuuttia kunnes vihannekset ovat sopivasti kypsiä.
Lisää Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoita kunnes juusto on sulanut.
Lisää viimeiseksi kanttarellit, pilkotut kevätsipulin varret ja mangoldinlehdet (jotta säilyttävät nätin vihreän värin).
Laita lautaselle paahdettuja perunoita ja kauho päälle keittoa.
2 kommenttia:
Itse paistaisin kanttarellit ja keittäisin perunat.Then again-what do I know.
Nimim.Te Deum.
Perunat sekä keitetään että paahdetaan. Kanttarellit ovat hyviä sellaisenaan, jos ne sekä paistaa että lisää keittoon on riskinä ylikypsyminen jolloin niistä tulee sitkeitä.
Lähetä kommentti