Oman sopppaversioni lähtökohtana on tämä Sami Garamin resepti.
Madesoppa
1 made (reilu kilo)
liemi
1 porkkana
1 pieni palsternakka
1 pieni sipuli
7 maustepippuria
1,5 rkl suolaa
1,5 litraa vettä
5 perunaa
2 porkkanaa
1 dl valkkaria
1/2 paketti mustaa koskenlaskijajuustoa
tilliä
Fileeraa made. Ei tarvitse olla täydellinen suoritus mutta koita saada mahdollisimman hyvin lihat talteen.
Laita pää, ruodot ja liemikasvikset kylmään veteen. Lisää suola ja pippuri, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto.
Keitä miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.
Lisää paloitellut perunat ja porkkanat. Itse suosin porkkanoiden pienimistä lastuiksi kuorimaveitsellä. Tässä muodossa ne kypsyvät sopivasti samaan tahtiin perunanpalojen kanssa.
Lisää valkoviini ja keitä n. 10 min ajan.
Lisää reilunkokoisiksi kuutioiksi pilkotut mateen lihat ja keitä toiset 10 min.
Lisää koskenlaskija pieninä kuutioina ja anna sulaa liemeen.
Mausta tillillä.
Lisukkeeksi suositellaan ruisleipää, sen päälle suosittelen viipaloimaan voissa ruskistettua mateen maksaa.
3 kommenttia:
Maksa!
Missä on maksa?
Kts. kirjoituksen viimeinen rivi.
Aijoo
Lähetä kommentti