Pari viikkoa sitten taloyhtiössämme järjestettiin ensimmäiset pihatalkoon moneen vuoteen. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja on hurja viherpeukalo ja hän on jo viime vuonna herätellyt pihaamme henkiin kukkaistutuksin. Tänä vuonna sain ujutettua mukaan idean talon yhteisestä yrttipenkistä ja raparperi-istutuksista. Viime viikolla saimme yrttipenkkiin ensimmäiset taimet ja päätin oitis napata muutaman salvianlehden ruoanlaittoon.
Jaan tässä samalla mielestäni parhaan tapaan valmistaa parsaa. Keittäessä parsasta tulee helposti vetelää ja iso osa maustakin katoaa keitinliemeen.
Salviavoissa paistetut ahvenfileet ja oliiviöljyssä kuullotettua parsaa (2:lle)
Juomasuositus: Wolfberger (W)³
Ahvenfileet
6 ahvenfilettä
2 rkl voita
6 salvianlehteä
suolaa
2 rkl valkoviiniä
Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan silputut salvianlehdet. Anna muhia 5-10 minuuttia.
Siivilöi voi pannulle.
Lämmitä pannu kuumaksi ja paista ahvenfileitä n. 30 sekuntia per puoli.
Ripottele molemmille paistopuolille suolaa.
Nosta fileet lautaselle.
Lisää pannulle viini ja anna kiehahtaa.
Kaada viini-voi -seos fileiden päälle. Koristele silputulla salvialla.
Parsa
2 rkl oliiviöljyä
nippu parsaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan tai 1 limen mehu
sormisuolaa
Pese parsat ja leikkaa puiseva osa varren tyvestä pois.
Leikkaa parsan kärkinuput irti ja laita ne erilleen.
Pilko parsa n. kolmen sentin paloiksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa.
Lisää sekaan parsan varret ja paista välillä käännellen n. 5 minuuttia.
Lisää sekaan nuput ja pieneksi pilkottu valkosipuli.
Paista vielä pari minuuttia.
Mausta suolalla ja sitruunan tai limen mehulla.
1 kommentti:
Mä niin söisin tän annoksen!
Lähetä kommentti