Uudet perunat ja silliä
ruoanlaittomusiikki: Arch Enemy: Khaos Legions
Uunikuhaa
Istuimme muutama viikko takaperin Saunaseuran vilvoitteluhuoneessa ystäväni kanssa ja kuinkas sattuikaan, puhuimme ruoasta. Vieressä istuva herrasmies kuunteli hetkisen ja liittyi mukaan keskusteluun. Kävimme läpi parsankeiton saloja ja sain erittäin hyvältä kuulostavan vihjeen lampaankielistä ja kirsikkakastikkeesta. Samalla tuli myös puhetta uunissa paistetun kanan tai kalan glaseeraamisesta wasabilla maustetulla hunajalla. Sitähän piti kokeilla.
2 nahallista kuhafilettä
karkeaa merisuolaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria
Glasyyri
2 rkl hunajaa
sormenpään kokoinen nokare wasabitahnaa
pieni tiraus soijakastiketta ja sitruunamehua
Ripottele vuoalle karkeaa merisuolaa ja aseta fileet nahkapuoli alaspäin suolapedille.
Mausta pintapuoli hienolla suolalla ja mustapippurilla.
Paista fileitä 20-25min 200 asteessa foliolla peitetyssä vuoassa.
Lämmitä hunaja juoksevaksi ja sekoita siihen mausteet.
Valele kalafileet glasyyrilla.
Paista grillivastuksen alla n. 5min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti