sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Yksinkertaista kesäherkkua ja uunikuhaa

Uudet perunat ja silliä

Kesähelle laiskisti sen verran, että tartuin hanakasti kaupassa kotimaisiin uusiin perunoihin. Sillin, voin ja tillin kanssa niistä muodostuu ehkä paras mahdollinen kesäruoka. Perunoiden keittämisen sijaan suosin höyryttämistä.

ruoanlaittomusiikki: Arch Enemy: Khaos Legions


Uunikuhaa

Istuimme muutama viikko takaperin Saunaseuran vilvoitteluhuoneessa  ystäväni kanssa ja kuinkas sattuikaan, puhuimme ruoasta. Vieressä istuva herrasmies kuunteli hetkisen ja liittyi mukaan keskusteluun. Kävimme läpi parsankeiton saloja ja sain erittäin hyvältä kuulostavan vihjeen lampaankielistä ja kirsikkakastikkeesta. Samalla tuli myös puhetta uunissa paistetun kanan tai kalan glaseeraamisesta wasabilla maustetulla hunajalla. Sitähän piti kokeilla.




2 nahallista kuhafilettä
karkeaa merisuolaa

hienoa merisuolaa
mustapippuria


Glasyyri

2 rkl hunajaa
sormenpään kokoinen nokare wasabitahnaa
pieni tiraus soijakastiketta ja sitruunamehua


Ripottele vuoalle karkeaa merisuolaa ja aseta fileet nahkapuoli alaspäin suolapedille.

Mausta pintapuoli hienolla suolalla ja mustapippurilla.

Paista fileitä 20-25min 200 asteessa foliolla peitetyssä vuoassa.

Lämmitä hunaja juoksevaksi ja sekoita siihen mausteet.

Valele kalafileet glasyyrilla.

Paista grillivastuksen alla n. 5min.

Ei kommentteja: