tiistai 8. toukokuuta 2012

Lähiseudulla tapahtuu - Helsingin Tukkutorin uusia tuulia

Parin korttelin päässä asuvat ystävät houkuttelivat mukaan tulevan kesän kuumimpaan trendiin eli kaupunkiviljelyyn. Arpaonni suosi niin minua kuin ystäviäni ja saimme viljelyssäkit Helsingin Tukkutorin Teurastamon pihalta. Viljelysuunnitelmista löytyy tietoa mm. Dodon sivuilta. Nyt pitäisi vielä laittaa kesäkurpitsat itämään ja muutoinkin päättää mitä sinne säkkiin voisi laittaa kasvamaan. Ideat ja ehdotukset erilaisista ruokakasveista ovat tervetulleita kommenttikenttään.

Teurastamolle suunnitellaan syksyksi niin ravintola- kuin ruokakauppatoimintaa. Olen erittäin innoissani siitä, että ruoka ja ruoantuotanto tuodaan osaksi naapuruston kulttuuria. Mielestäni hyvästä ruoasta pitää päästä nauttimaan matalalla kynnyksellä.

Lisää tietoa Teurastamon tulevaisuudensuunnitelmista löytyy Helsingin Kaupungin sivuilta. Ja huomasin myös, että jo vuonna 2007 Tukkutorille on povailtu ravintolatoimintaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä suosin yrttejä, sillä ne on takuuvarmoja vähemmän vihreän peukalon omaavalle, ainakin basilika, persilja ja oregano elpyvät huonostakin hoidosta ja kasvavat hyvin ihan sisälläkin.:D Ja onhan se ihan taloudellistakin. Syksyllä sitten ylijääneet suoraan pakkaseen ja on talvenkin ruokiin yrttejä. Terkkuja täältä pohjoisemmasta! -Päivi

Luka kirjoitti...

minullekin tuli noita teurastamon pihan uudet tuulet maileja ihan pyytämättä ja yllättäen, mutta en oikein lämmennyt täältä jyväskylästä käsin bloggaamaan niitä :)