lauantai 20. lokakuuta 2012

Savupajatsobroileri

Yksi bloginkirjoittamiseen innottaneista ruokakulttuuriteoista oli Rokit Kokit -nettisarja. Ensimmäisessä jaksossa kokkikaksikon vieraana on Kotiteollisuus ja ruokalajien joukosta löytyy mm. savupajatsobroileri. Päätin kokeilla hieman muunneltuna kotikeittiöön sopivana versiona. Lihaksi valikoitui broilerin paistileike eli luuton koipireisi. Koipi on rintaleikettä epätasaisempaa ja rasvaisempaa, joten se sopii hyvin uunissa kypsennettäväksi.


marinadikastike
2 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl soijaa
1 hienonnettu chili
1 tl savusuolaa

broileri
6 broilerin paistileikettä (= luutonta koipireisipalaa)
savusulatejuustoa, mielellään pötkönä
2 pakettia pekonia

Sekoita kastikkeen ainekset.

Pyörittele paistileikkeet kastikkeesssa.

Tee paistileikkeistä rullia, joihin tulee täytteeksi kiekoiksi leikattua savujuustoa.

Kääri rullat runsaaseen pekoniin.

Paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kun ulkoasu alkaa muistuttaa croissantia, on ruoka valmis.


Alkuperäinen resepti löytyy täältä, kohdasta 7:25:

Ei kommentteja: