perjantai 22. helmikuuta 2013

4H Katkarapupastaa

Helppoa, Hyvää, Halvalla ja Hopusti

Tämän annoksen innoittajana on toiminut turkulaisen ravintola Kertun pastalistan annokset "Opintotukea odotellessa" ja "Kuukauden 4." sekä anoppilassa tarjoiltu maukas katkarapukasari. Pidemmiittä puheitta:

Katkarapupasta

4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni chili

1 pussi katkarapuja
1/2 limen mehu

nyrkillinen parmesaaniraastetta

suolaa
mustapippuria
persiljaa

Hienonna valkosipuli ja chili.

Keitä pasta. Valuta ja kaada kattilaan. Jos olet erityisen hätäinen ja katkaravut ovat edelleen jäässä, voi ne nakata kuuman pastan sekaan sulamaan.

Kuullota nopeasti valkosipuli ja chili öljyssä. Älä anna ruskistua!

Kaada kuuma öljyseos pastan ja katkarapujen sekaan. Lisää limemehu.

Kuumenna ja sekoita, kunnes katkaravut ovat lämmenneet.

Lisää parmesaani ja hienonnettu persilja.

Sekoita kunnes parmesaani on sulanut ja nauti.

P.S. Kerttu käyttää jokiravun pyrstöjä. Niillä pastakastike on vielä herkullisempi.

Ei kommentteja: