sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ahven ja salvia ratsastavat jälleen

Parin viime päivän aikana on yllättäen tullut kesä, joten olikin jo aika valmistaa kesäisiä kalaruokia. Viime kesän ahvenrullat saavat nyt haastajaksi yksinkertaisemman paistetun kalafileen. 

Pari viikkoa sitten taloyhtiössämme järjestettiin ensimmäiset pihatalkoon moneen vuoteen. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja on hurja viherpeukalo ja hän on jo viime vuonna herätellyt pihaamme henkiin kukkaistutuksin. Tänä vuonna sain ujutettua mukaan idean talon yhteisestä yrttipenkistä ja raparperi-istutuksista. Viime viikolla saimme yrttipenkkiin ensimmäiset taimet ja päätin oitis napata muutaman salvianlehden ruoanlaittoon.

Jaan tässä samalla mielestäni parhaan tapaan valmistaa parsaa. Keittäessä parsasta tulee helposti vetelää ja iso osa maustakin katoaa keitinliemeen.

Salviavoissa paistetut ahvenfileet ja oliiviöljyssä kuullotettua parsaa (2:lle)

Juomasuositus: Wolfberger (W)³

Ahvenfileet
6 ahvenfilettä
2 rkl voita
6 salvianlehteä

suolaa

2 rkl valkoviiniä

Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan silputut salvianlehdet. Anna muhia 5-10 minuuttia.

Siivilöi voi pannulle.

Lämmitä pannu kuumaksi ja paista ahvenfileitä n. 30 sekuntia per puoli.

Ripottele molemmille paistopuolille suolaa.

Nosta fileet lautaselle.

Lisää pannulle viini ja anna kiehahtaa.

Kaada viini-voi -seos fileiden päälle. Koristele silputulla salvialla.


Parsa
2 rkl oliiviöljyä
nippu parsaa
2 valkosipulinkynttä

1/2 sitruunan tai 1 limen mehu

sormisuolaa

Pese parsat ja leikkaa puiseva osa varren tyvestä pois.

Leikkaa parsan kärkinuput irti ja laita ne erilleen.

Pilko parsa n. kolmen sentin paloiksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa.

Lisää sekaan parsan varret ja paista välillä käännellen n. 5 minuuttia.

Lisää sekaan nuput ja pieneksi pilkottu valkosipuli.

Paista vielä pari minuuttia.

Mausta suolalla ja sitruunan tai limen mehulla.

1 kommentti:

Nanna kirjoitti...

Mä niin söisin tän annoksen!