sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ahvena

Olin luvannut perjantaina tehdä savulohipastaa. Kaupan kalatiskillä oli kuitenkin päätetty kohdaltani toisin. Tarjolla oli kotimaista kuhaa kokonaisena (fileointi kuuluu hintaan) ja kotimaista ahventa 9,95 € / kilo (suomustus kuuluu hintaan). Kuhat olivat sen verran kookkaita, etten viitsinyt ryhtyä niihin ja niinpä päädyin ostamaan muutaman pulskan ahvenen ja fileerausveitsen. Nyt ymmärrän miksi valmiit ahvenfileet maksavat maltaita.

Pienen sähellyksen jälkeen olin saanut irroitettua kaloista jonkin verran paistettavaa. Kuhan myötä mieleeni oli myös jäänyt ajatus piparjuurivoista lisukkeena (kuhaa Marskin tapaan) ja se tuntuu toimivan hyvin myös ahventen kanssa.


Piparjuurivoi

50g piparjuurta raastettuna
50g voita
1 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviiniä

Sulata voi kattilassa, lisää piparjuuriraaste ja anna hautua hetken.

Lisää etikka ja anna kiehua kasaan matalalla lämmöllä.


Sunnuntaina keittelin ruodoista kalakeiton, jonka reseptin olen esitellyt aiemmin täällä.



Ei kommentteja: