sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Pakastimen sulatusta ja pastaa

Alkoi näyttää uhkaavasti siltä, että talvipakkaset laantuvat. Tänään aamulla oli lupaavasti muutama miinusaste, joten päätimme raahata pakastimen sisällön parvekkeelle ja sulattaa pakastekaapin. Hieman yllättäen laatikoiden kätköistä ei löytynyt mitään tunnistamatonta tai arvaamatonta. Pari pakaste-eines ja vihannespussia päätyi roskikseen ja siinä se.

Päivän ostosretki ei suuntautunut ruokakauppaan, vaan kameraostoksille. Täten sunnuntairuoka toteutui yhdistelemällä pakastimen antimia ja muuta keittiöstä löytyvää. Inspiraationa toimi kesällä raakamakkarasta, pavuista ja kesäkurpitsasta tekemäni pataruoka.  


Sunnuntaipastaa germaanisella otteella


1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
kylmäpuristettua rypsiöljyöä

2 bratwurstia

1dl punaviiniä
hunajaa

2 purkkia tomaattipyreetä
kourallinen vihreitä papuja

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

Lisää pilkottu bratwursti ja anna ruskistua.

Kaada joukkoon punaviini, nokare hunajaa ja hauduta kannen alla kunnes pastavesi kiehuu.

Lisää tomaattipyree ja pavut. Anna hautua pastan keittämisen ajan. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä kastikkeen jatkeeksi.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja: