sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Mansen Maltaat

En ole pariin viikkoon ehtinyt rauhoittua keittiön puolella sellaiseen ruoanlaittoon, josta olisi jotain mielekästä kirjoitettavaa tänne. Muutama juttu on ns. muhimassa ja viikon päästä on odotettavissa taas kuulumisia keittiöstä. Sillä välin ajattelin häpeilemättömästi puffata hyvää ruokaa ja juomaa.

Vietin kultturellin viikonlopun Tampereen elokuvajuhlilla ja molempina päivinä lounastin Panimoravintola Plevnassa, joka sijaitsee näppärästi heti päänäyttämönä toimivan Finnkino Plevnan vieressä. Panimoravintolan laaja oma olutvalikoima on ihan älyttömän hyvä, ja ruoka on sekä riittoisaa että maukasta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana nousi esille ravintolan molemminpuoleinen yhteistyö läheisen lihatilan kanssa. Ravintola ostaa pihvilihaa ja lehmät saavat syödäkseen oluen panemisesta ylijäävää mäskiä.

Ruoassa näkyy selkeästi saksalaisen bierstuben henki. Lauantain lounaaksi nauttimassani makkarapannussa oli valikoimaa curry- ja bratwurstista kotoisempaan ryynimakkaraan. Annos oli reippaasti ylilyövä täyttävyyden puolesta ja sen kruunasivat erityisesti pekoni-kermaperunat. Palanpainikkeeksi valitsin savuolutta. Nälkä ei vaivannut loppupäivänä oikeastaan lainkaan.

Sunnuntaina päätin hieman keventää annosta ja valitsin olut-juustokeiton. Keveydestä ei oikeastaan voi puhua, mutta keitto oli erittäin maukas. Uusin olutvalikoiman tulokas, 4,8% vahvuinen Sam's Stout oli myös erittäin miellyttävä tuttavuus. Maku oli tuhti, makea ja paahteinen. Mielestäni jopa parempi kuin Plevnan useaan kertaan palkittu Dry Stout. 

Ei kommentteja: