Katkarapuvartaat
Raakana myytävät katkaravut valmistuvat grillissä helposti ja nopeasti. Pienellä maustamisella niihin saa mukavan aasialaisen vivahteen. Kuorellisia katkarapuja saa hiukankin isompien kauppojen pakastealtaista, mutta varsinaiset helmet voi löytää kohtuuhinnalla aasialaisista ruokatarvikekaupoista, kuten Hämeentien Vii Voanista.
250g kuorellisia raakoja katkarapuja
vartaita
Grillauskastike
0,5dl seesamöljyä
2rkl soijakastiketta
1rkl hunajaa
1rkl sitruunamehua
1 tuore chilipaprika hienonnettuna
Grillaa katkarapuvartaita välillä käännellen n. 10 min keskikuumalla grillillä.
Sivele / valele grillauksen ajan kastikkeella.
Välimeren grillilohi
Jos aasiasta tuotujen katkarapujen grillaaminen soimaa liiaksi omaatuntoa, voi grillissä valmistaa myös herkullisesti esim. lohta. Kalan grillaukseen käytimme grilliritilälle asetettavaa teflonverkkoa, joka estää kalan lihapuolen tarttumista grilliritilään.
1 nahallinen lohifile
0,5dl oliiviöljyä
0,5dl sitruunamehua
Leikkaa lohifile annospaloiksi (n. 15cm levyinen on hyvä).
Valele kalapalat samaan oliiviöljy-sitruunaseoksella ja anna maustua n. 10min.
Grillaa ensin lihapuoli kauniin väriseksi. Käännä ja grillaa nahkapuolelta kunnes kala on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti