maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kesän grilliherkkuja 2: Meren antimia

Katkarapuvartaat


Raakana myytävät katkaravut valmistuvat grillissä helposti ja nopeasti. Pienellä maustamisella niihin saa mukavan aasialaisen vivahteen. Kuorellisia katkarapuja saa hiukankin isompien kauppojen pakastealtaista, mutta varsinaiset helmet voi löytää kohtuuhinnalla aasialaisista ruokatarvikekaupoista, kuten Hämeentien Vii Voanista.




250g kuorellisia raakoja katkarapuja
vartaita


Grillauskastike


0,5dl seesamöljyä
2rkl soijakastiketta
1rkl hunajaa
1rkl sitruunamehua
1 tuore chilipaprika hienonnettuna


Grillaa katkarapuvartaita välillä käännellen n. 10 min keskikuumalla grillillä.

Sivele / valele grillauksen ajan kastikkeella.



Välimeren grillilohi


Jos aasiasta tuotujen katkarapujen grillaaminen soimaa liiaksi omaatuntoa, voi grillissä valmistaa myös herkullisesti esim. lohta. Kalan grillaukseen käytimme grilliritilälle asetettavaa teflonverkkoa, joka estää kalan lihapuolen tarttumista grilliritilään.




1 nahallinen lohifile

0,5dl oliiviöljyä
0,5dl sitruunamehua

Leikkaa lohifile annospaloiksi (n. 15cm levyinen on hyvä).

Valele kalapalat samaan oliiviöljy-sitruunaseoksella ja anna maustua n. 10min.

Grillaa ensin lihapuoli kauniin väriseksi. Käännä ja grillaa nahkapuolelta kunnes kala on kypsää.

Ei kommentteja: