lauantai 9. heinäkuuta 2011

Helteeseen: Nopea gazpacho

Hellepäivän iltana tuhti grilliruokaa maistuu hyvältä ja usein grillipöydän äärestä noustessa minulla on ollut sellainen olo että pärjäisin seuraavaan iltaan asti syömättä. Keskelle kuumaa kesäpäivää kaipaan kuitenkin usein jotain kevyttä ja virkistävää ruokaa. Salaatit toimivat tähän tarkoitukseen hyvin ja mielestäni gazpacho on ikään kuin salaatti, johon on lisätty nestettä. En muista tarkalleen mistä tämä resepti on tarttunut mukaani, mutta tämän jaksaa valmistaa hieman kuumempanakin päivänä.

Nopea gazpacho




1 kevätsipuli varsineen
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä

3 tomaattia
1 kurkku
1 paprika

1 l tomaattimehua

suolaa
mustapippuria
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

Sekoita hienonnetut sipulit, balsamiviinietikka ja oliiviöljy.

Pilko muut vihannekset.

Lisää kylmä tomaattimehu.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

Jäähdytä ennen tarjoilua, tarvittaessa voit lisätä keittokulhoon muutaman jääpalan.

Syö krutonkien kera.

krutongit


1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
3 paahtoleipäviipaletta

suolaa

Sekoita oliiviöljy ja yrtit.

Pilko leipä kuutioiksi ja sekoita öljyseokseen.

Paahda uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja: