tiistai 6. syyskuuta 2011

Hum(m)ustelua

Ravintolapäivä oli ja meni. Kiitokset vielä hyvästä Sydän & Veri -kollektiiville. Kruunuhakalaiselle sisäpihalle katetut pöydät toivat mieleen italialaista kylätunnelmaa ja kelitkin suosivat. Alkuruokana nauttimamme sipulikeitto ja kananmaksaterriini olivat oikein maukkaita. Pääruokana haukipullat eivät ihan yltäneet odotuksiin, olen tottunut siihen että ne paistetaan voissa valurautapannulla eikä uunissa. Vaimon tilaamat kurpitsaraviolit olivat taivaallisia. Kärsin siis hetken aikaa annoskateudesta. Jälkiruokana syömämme verigreippihyytelö oli paitsi teemallisesti nokkelaa, myös maistuvaa, raikasta ja loistava päätös aterialle.

Arjessa on kuitenkin syötävä kevyemmin ja yksinkertaisemmin.

Hummus

Viikon puujalkavitsi, perustuu tositapahtumiin:

Ravintolan ovella oli kyltti, jossa luki: "Tervetuloa nauttimaan juhlahumusta!" Illan loppua kohden pöydistä alkoi kuulua epämääräistä jupinaa: "Koska se hummus tarjoillaan?"


























1 tlk (380 g) kikherneitä

1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

n. 3 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
n. 1 rkl oliiviöljyä

1/4 tl suolaa
1/4 tl juustokuminaa

1 valkosipulinkynsi

paprikajauhetta
hienonnettua persiljaa
oliiviöljyä

Valuta neste kikherneistä.

Silppua kikherneet, tahini ja nesteet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Mitä hienojakoisempaa, sen parempaa.

Mausta suolalla ja juustokuminalla.

Sekoita lopuksi tahnaan hienoksi silputtu valkosipuli.

Anna hummuksen maun tasoittua jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilua.

Koristele ennen tarjoilua paprika- tai chilijauheella, oliiviöljyllä ja persiljalla.

Tarjoile esim. leivän tai salaatin lisukkeena.


1 kommentti:

Nanna kirjoitti...

Johan oli puujalkavitsi!... Mutta hum(m)usta nautin minäkin!