sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Old school: Karpalokarkit

Vietimme viikonloppua mökillä rapujuhlien merkeissä. Ravut söimme lauantai-iltana, mutta lauantaina aamupäivällä vuorossa naisten osalta sienestystä ja omalta osaltani suo, tyhjä pakasterasia ja kumisaappaisiin pukeutunut nuorimies, kun suuntasin mökkijoen yläjuoksun pienelle nevalle karpalojahtiin. Noin tunnin tonkimisen jälkeen iso pakasterasia oli täynnä valtavan kokoisia, kypsiä marjoja.


Valtaosan pakastin heti kotiin palattuamme, mutta halusin myös valmistaa jotain heti nautittavaksi. Ja sopivasti mieleeni muistui isoäidin maistuvan helppo resepti.

Karpalokarkit
karpaloita
munanvalkuaista
tomusokeria

Erottele kananmunan valkuainen kulhoon tai syvälle lautaselle.

Siivilöi tomusokeria pieneen kulhoon tai lautaselle.

Kasta marjat ensin valkuaiseen ja pyörittele tämän jälkeen tomusokerissa.

Anna kuivua.

Ei kommentteja: