maanantai 3. syyskuuta 2012

Happamia: Pihlajanmarjahyytelö

Seuraavalle kahdelle viikonlopulle on luvassa mielenkiintoisia uusia kokemuksia. Aion suunnata ensimmäistä kertaa elämässäni lintujahtiin. Kunnon optimistina päätin valmistaa lisukkeet hyvissä ajoin valmiiksi.

Kotitalomme lähistöllä kasvaa kymmeniä pihlajapuita ja mielestäni olisi sääli jättää niiden koko sato lintujen talviruokintaan. Liharuoille ja erityisesti riistalle sopii erinomaisesti lisukkeeksi pihlajanmarjahyytelö. Yritin myös tehdä pihlajanmakuisia marmeladimakeisia, mutta se ei ns. mennyt niinkuin Strömsössä. Palaan asiaan reseptin kanssa kun saan sen toimimaan. Ja kun kerran suuntasin marjaämpärin kanssa liikenteeseen, päätin samalla kerätä myös hieman marja-aroniaa. Noin yleisemmin vinkkejä pääkaupunkiseudun marja-apajille kannattaa etsiä Satokartta -palvelusta.

Pihlajanmarjahyytelö

mehu

2 osaa pihlajanmarjoja
1 osa vettä

Huuhtele ja puhdista marjat.

Keitä marjoja ja vettä n. 15 minuuttia.

Valuta harsokankaan läpi puolen tunnin ajan. Älä sekoita tai muutenkaan koske marjoihin valutuksen aikana.

hyytelö

1 osa pihlajanmarjamehua
1 osa hyytelösokeria

Sekoita mehu ja sokeri.

Kiehauta ja keitä pari minuuttia.

Kuori vaahto.

Kaada puhtaaseen kuumennettuun hillopurkkiin ja sulje kansi.

Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin.

3 kommenttia:

Jomppa kirjoitti...

Kiitos, tätä täytyy kokeilla. Vaikuttaa sen verran helpolta ohjeelta, että tällainen "ei edes amatööri" saattaa onnistua :)

Matias kirjoitti...

Mutta miltä tuo mehu maistuu? Siihen ei tule ollenkaan sokeria, onko lopputulos "irvistysmehua" vai ihan sellaista että mielellään juo?

Simo kirjoitti...

Mehu on tuollaisenaan hyvinkin "irvistysmehua". Suosittelen lisäämään reippaasti sokeria (suositus on 9 dl sokeria per litra mehua) jos sitä aikoo käyttää johonkin. Hyytelöreseptissähän on itsessään jo sokeria.