sunnuntai 26. elokuuta 2012

Punajuuri ja vuohenjuusto ne risottoon sopii

Sadonkorjuukausi on hyvässä vauhdissa ja kaupunkiviljelmältä on nyt kerätty talteen kruunutillit, pinaatti ja punajuuret. Yrttivalikoima voi edelleen paksusta ja tarjoaa jatkuvaa maustamismahdollisuutta. Toinen sato salaattiakin alkaa olla keruukunnossa. Satokausi on valitettavasti houkutellut viljelmän kimppuun myös kutsumattomia vieraita ja pienoiseksi ongelmaksi on muodostunut erityisesti kesäkurpitsoihin kohdistuneet varkaudet. Materiaalinen tappio on pientä, mutta kiukku kohtuullisen suurta. No, kai se kuuluu pelin henkeen kun ns. julkisella paikalla koittaa jotain kasvattaa.

Vaimo kokkasi punajuurista risottoa.

Punajuuri-vuohenjuustorisotto

3 pientä punajuurta

2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 pieni sipuli

2 dl kuivaa omenasiideriä

9 dl lihalientä

25g parmesaania
100g vuohenjuustoa

Keitä punajuuria kuorineen pelkässä vedessä (ei suolaa) n. 20 minuuttia.


Kuullota ensin riisiä voissa ja lisää hetken kuluttua sipuli.

Lisää siideri ja anna sen imeytyä riisiin. 

Lisää pieneksi kuutioidut kuoritut punajuuret.

Lisää 2 dl kuumaa lientä.

Anna risoton kiehua kasaan miedolla lämmöllä n. 30 min aina välillä lientä lisäten. Riisinjyviin pitäisi jäädä pureskellessa hieman vastusta.

Leikkaa vuohenjuustosta pois päällikuori. Pilko kuutioiksi.

Lisää lopuksi sekaan vuohenjuusto ja raastettu parmesaani. Sekoita kunnes ne ovat sulanut risottoon.

Lisukkeeksi rucolaa, sekin omasta viljelyssäkistä.

Ei kommentteja: