maanantai 7. lokakuuta 2013

Lähes kasvisruokaa: Täytetyt kesäkurpitsat


Kesä meni jo ja perheenlisäys on pitänyt ainakin ajatukset kiireisinä. Ruokaa on kuitenkin koko ajan laitettu ja joitain muistiinpanojakin löytyy. Blogi sai myös yllättävää julkisuutta Psykologiliiton lehden harrastuspalstalla. Ihan oikea kuvaaja kävi kotona ottamassa kuvia kokkailusta ja perinteisen kauhan kanssa poseerauskuvan.

Viljelysäkeillämme oli edellisvuoden tapaan kesäkurpitsaa, joskin sato jäi hieman laimeaksi koska iso osa kurpitsoista mätäni alkuvaiheessa paikoilleen. Syynä voi ilmeisesti olla liian vähäiseksi jäänyt pölytys. Taisinpa kerran heilua kesäkurpitsapuskan luona pullasudin kanssa pölytystä edistämässä. Että onpahan sitäkin tullut kokeiltua.

Iso osa kesäkurpitsoista päätyi grilliin, yhden ison yksilön soseutin ja pakastin pikkumiehen ensimmäisiä syömiskokeiluja varten. Tässä taaen lihattoman lokakuun hengessä laadittu resepti.

kuva: http://www.freedigitalphotos.net/ - SOMMAI
Täytetyt kesäkurpitsat

3 kesäkurpitsaa

täyte
2 rkl öljyä
1  valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
(4 sardellifilettä, sellaisia öljyyn säilöttyjä)
500g tomaattimurskaa
1/2 dl kuivattuja sieniä
1 dl vettä
1 1/2 dl soijarouhetta
1 rkl sokeri
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria

lisäksi
1/2 aurajuusto
juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaavi siemenet pois lusikalla.

Kurpitsapuolikkaiden kuperalta puolelta kannattaa leikata pieni suikale pois, jotta pysyvät hyvin paikoillaan uunipellillä.

Pilko valkosipuli ja sipuli, kuullota kevyesti öljyssä.

Lisää joukkoon pilkottu sardelli, sekoita kunnes on hienontunut täysin.

Lisää muut aineet ja alussa pois kaapimasi siemenet.

Keittele 10 min ja mausta.

Laita kesäkurpitsojen pohjalle muutama nokare aurajuustoa.

Lusikoi päälle täytettä ja ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa 15-20 min.


Ei kommentteja: