perjantai 5. elokuuta 2011

Kansalaistaitoja: Hillo

Blogikirjoittelu on ollut enemmän tai vähemmän ansaitulla kesätauolla. Arki alkaa pikkuhiljaa, kesän sato on valmista kerättäväksi ja säilöttäväksi. Aika ei ole ihan vielä kypsä suolakurkuille, koska edellisvuotisia on vielä muutama lasipurkin pohjalla, joten keittelin hilloksi viikko sitten appivanhempien luota keräämämme marjat. Paitsi punaviinimarjat, ne katosivat kuluneen viikon aikana pikkuhiljaa ilta- ja välipalojen muodossa.

Lopputuloksena oli muutama purkki karviais- ja mustaviinimarjahilloa. Erityisesti suosittelen kokeilemaan karviaismarjahilloa väkevien juustojen (viinitarhurinjuusto, kypsä cheddar tai vanha gouda) kaverina.

Kiusallani esitän reseptin yleisesti sovellettavassa yhtälömuodossa.

Hillo

hillostelumusiikki: Bob Marley: Jammin'

x grammaa marjoja
0,5x grammaa hillosokeria
2 rkl vettä per 500g marjoja

Perkaa marjat. Huuhtele tarvittaessa.

Kuumenna marjoja ja vettä paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä kunnes niistä alkaa nousta höyryä.

Lisää hillosokeri rauhallisesti sekoittaen.

Nosta lämpötilaa niin että hillo alkaa kevyesti kiehua.

Keitä 15min.

Jäähdytä 30min.

Purkita kiehuvassa vedessä tai uunissa kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Kannen ja purkin väliin kannattaa laittaa voipaperinpala jotta purkin edellisen asukkaan maku ei jää kummittelemaan.

Ei kommentteja: