tiistai 18. lokakuuta 2011

Armenialaiset(?) lihapullat

Ostin pääsiäisen tienoilla muutaman pakastetun lampaanpaistin, joille oli keksittävä nyt käyttöä koska pakastin alkaa täyttyä kesäisen ja syksyisen metsän antimista. Toinen paisteista päätyi lihapulliksi. Resepti on 6.1.2011 Helsingin Sanomien ruokaliitteestä.



300g perunoita
500g lampaan jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

2rkl voita
40g pinajnsiemeniä

40g rusinoita

Keitä ja kuori perunat. Järjestys vapaavalintainen.

Hienonna perunat haarukalla soseeksi.

Sekoita perunasose, jauheliha, kananmuna ja mausteet. 

Paahda pinjansiemenet voissa kevyen ruskeiksi.

Sekoita pinjansiemenet, voi ja rusinat lihapullataikinaan.

Pyörittele pingis- / golfpallon kokoisiksi palleroiksi.

Paista uunissa 225 asteessa n. 30 min tai kierittele kevyesti vehnäjauhoissa ja paista pannulla voi-öljy -seoksessa.

Lisukkeensa suosittelen tarjoamaan mintulla höystettyä couscousia, riisiä tai ohrasuurimoita.




Ei kommentteja: