Mutta ennen kuin ryhdyn tähän tehtävään, tarjoilen teille vaimoni reseptien joukosta herkullisen sienipiiraan.
Sieni-pekoni-artisokkapiiras
taikina (soveltaen Otava Kotiruoka v. 2001)
100g voita
1dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja juustoraaste.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina tasaisesti matalaan uunvuokaan.
Paista 225 asteessa 5-10 min.
täyte
1 pkt pekonia
1 prk artisokansydämiä öljyssä
1 pieni sipuli
1 1/2 dl kuivattuja mustia torvisieniä, kanttarelleja tai suppilovaheroita (tai 3 dl tuoreita)
1 1/2 dl kuivattuja mustia torvisieniä, kanttarelleja tai suppilovaheroita (tai 3 dl tuoreita)
1 prk kermaviiliä
Paloittele ja ruskista pekoni.
Kuullota pilkottu sipuli ja sienet voissa.
Levitä täytteet piirakkapohjan päälle.
Paista 200 asteessa n. 15 min niin että täytteet saavat kauniin värin pintaan.
1 kommentti:
Kouluruokia we´d like to see:
Makaronivelli
suklaapuuro
pakastekalakeitto
kanaviilokki.
"Vaiennettujen Torvi"
Lähetä kommentti