tiistai 15. marraskuuta 2011

Vieraskauha: Sienipiirakka

Vietin hieman hiljaiseloa blogin suhteen, ei oikein tuntunut löytyvän hyviä ideoita ja innostusta kirjoittamiseen. Ainakaan samalla kertaa. Tauko kannatti mielestäni, koska keksin pari mielenkiintoista juttuideaa ja aion palata niihin pikimmiten. Ensimmäinen liittyy kouluruokailussa heränneiden aversioiden kumoamiseen ja aion aloittaa kenties haastavimmasta päästä eli tillilihasta. Otan myös mielelläni vastaan teidän ehdotuksianne kouluruokaklassikoista, jotka voisi kotikeittiössä valmistaa maukkaiksi ja mukaviksi aterioiksi.

Mutta ennen kuin ryhdyn tähän tehtävään, tarjoilen teille vaimoni reseptien joukosta herkullisen sienipiiraan.

Sieni-pekoni-artisokkapiiras


taikina (soveltaen Otava Kotiruoka v. 2001)
100g voita
1dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja juustoraaste.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina tasaisesti matalaan uunvuokaan.

Paista 225 asteessa 5-10 min.

täyte
1 pkt pekonia
1 prk artisokansydämiä öljyssä
1 pieni sipuli
1 1/2 dl kuivattuja mustia torvisieniä, kanttarelleja tai suppilovaheroita (tai 3 dl tuoreita)
1 prk kermaviiliä

Paloittele ja ruskista pekoni.

Kuullota pilkottu sipuli ja sienet voissa.

Levitä täytteet piirakkapohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 15 min niin että täytteet saavat kauniin värin pintaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kouluruokia we´d like to see:
Makaronivelli
suklaapuuro
pakastekalakeitto
kanaviilokki.

"Vaiennettujen Torvi"