tiistai 13. marraskuuta 2012

Keittiön uusiminen

Muutimme nykyiseen asuntoomme kolme vuotta sitten. Taloyhtiössä oli juuri päättynyt putki- ja sähköremontti, joten kylpyhuone oli täysin uusittu. Pintaremontoimme vaimon kanssa olohuoneen, eteisen ja makuuhuoneen. Käytännössä siis maalasimme seinät ja asensimme itse nätin vaalean saarniparketin.

Asunnossa oli ilmoituksen mukaan "kauniisti remontoitu" keittiö.

Kaunis tarkoitti tässä yhteydessä persoonallista, eikä mitenkään hyvässä mielessä. 

Persoonallisuus ei rajoittunut kaappeihin, tasoihin ja tuohon mielenkiintoiseen seinäfreskoon. Laminaatti oli asennettu väärin ja se rakoili monesta paikasta. Se kun oli asennettu nätisti niin että kaikki laminaattilevyjen saumat asettuivat samalle viivalle.

Keittiössä oli muutamia hyvin mielenkiintoisia sähkövetoja, kuten suoraan työtasosta nouseva sähköjohdon pää, joka ei ylettänyt tason yläpuolella oleviin pistorasioihin. Mysteeriksi jäi, mihin sähköjohdon toinen pää oli vedetty.Tiskikoneen liitännät olivat vähintäänkin riskialttiin näköiset: allaskaapissa oli metritolkulla letkua ja poistoletkun kytkentää remonttiin palkkaamamme putkimies kuvaili "teippiviritykseksi". Jälkikäteen mietittynä on hienoinen ihme että vesivahingoilta on vältytty.


Päätimme uusia keittiön tänä vuonna ja pitkän pohdinnan sekä luotettavan suosittelijan kautta päädyimme palkkaamaan erillisen asiantuntijan, joka paitsi suunnittelimyös projektipäälliköi keittiön uusimisen. Jännitystä matkan varrelta ei kuitenkaan puuttunut. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa, jossa käyn läpi remontin eri vaiheet ja listaan muutaman vinkin keittiöremonttia suunnitteleville.

Ei kommentteja: