Bruschetta
Hyvin yksinkertainen ja maukas alkuruoka, jonka väitetään saaneen alkunsa 1400-luvun Toscanassa. Alun perin pelkästään oliiviöljyllä kostutettua paahdettua leipää johon on hierottu valkosipulia. Nyttemmin bruschettaan kuuluu lähtemättömästi myös tuore tomaatti. Lisätietoa bruschettan historiasta esim. täältä.
Tein perjantaina ruoaksi pestoa ja sitä jäi yli. Se päätyi korvaamaan oliiviöljyn.
6 viipaletta vaaleaa leipää
6 rkl pestoa
2 tomaattia
suolaa
Poista tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatit.
Voitele leivät kevyesti oliiviöljyllä ja levitä päälle n. 1rkl pestoa per leipä.
Lisää tomaatit.
Paahda 250-asteisessa uunissa kunnes leipä on saanut kevyen ruskean värin.
Katkarapuceviche
200g katkarapuja
0,5 dl sitruunamehua
2 salottisipulia
1rkl oliiviöljyä
1/2 tuore chilipaprika
suolaa ja mustapippuria
1 avokado
tuoretta korianteria
jääsalaatin lehtiä
Sulata katkaravut sitruunamehussa huoneenlämmössä.
Pilko sekaan sipuli ja chili.
Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
Lisää kuutioitu avokado ja hienonnettu korianteri.
Tarjoile salaatinlehdiltä, joihin ruoka kääritään syödessä.
Sienirisotto
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
9 dl lihalientä (käytimmä vedellä jatkettua paistilientä)
1,5 dl kuivattuja mustia torvisieniä
50g parmesaania
Kuullota ensin riisiä voissa ja lisää hetken kuluttua sipuli.
Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin.
Lisää 2 dl kuumaa lientä ja kuivatut sienet.
Anna risoton kiehua kasaan miedolla lämmöllä n. 30 min aina välillä lientä lisäten. Riisinjyviin pitäisi jäädä pureskellessa hieman vastusta.
Lisää lopuksi sekaan raastettu parmesaani ja sekoita kunnes se on sulanut risottoon.
1 kommentti:
Hyvä menu!
Tosin:tomaatit vaikuttavat kovin nuorilta(epäkypsiltä) ja kuorellisilta.
nimim."Jantunen of all trades"
Lähetä kommentti